AutiSpektrum Egyesület
 • infopont

  8200 Veszprém, Stromfeld u. 9/F

 • Telefon

  06-70-670-17-16

 • E-mail

  auticsop@gmail.com

Már boltokban is elérhető a Csillagbusz! Budapesten megvásárolható a Betűbazárban (Krasznár és Társa Bt. 1098 Dési H. u. 7.) 1800 Ft-ért, vagy a Krasznár és Fiai fejlesztő könyvek boltjában (1033 Budapest, Szentendrei út 89-95) 1600 Ft-ért.

A Csillagbusz májusi. 2. utánnyomásának köszönhetően újra elérhető egyéni érdeklődők számára is!

Továbbra is hiszünk abban, hogy nem múlhat anyagi szempontokon az, hogy ez a könyv mindenkihez elkerülhessen, akinek szüksége van rá, így a jövőben is önköltséges támogatási áron (1200 Ft + postaköltségért) kapható. Aki szeretne rendelni, kérjük, írjon az auti-csop@freemail.hu-ra!

Fantasztikus öröm és megtiszteltetés, hogy a HUBBY, a Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrije a Csillagbuszt választotta az Év gyerekkönyve díj 2016 nyertesének Innováció kategóriában.

Köszönet és hála a szerzőknek, Dr. Stefanik Krisztinának és Bartos Erikának, akik felkérésünkre karitatív módon elvállalták ennek a könyvnek a megalkotását.

A Csillagbusz elsődleges célja az 5-10 éves, integráló intézménybe járó, autizmussal élő gyermekek társainak szemléletformálása, a megértésen alapuló elfogadás növelése.
A szerzők csodálatos munkájának köszönhetően a visszajelzések szerint azonban a könyv remekül használható a testvérek, szűkebb-tágabb környezet körében is, és maguk az érintett gyermekek is szívesen forgatják; akár a diagnózis közlésében is segítséget nyújthat.

A pár hete immár 3. utánnyomásban megjelent könyv csak Egyesületünkön keresztül érhető el (önköltséges árával támogatva), mert hisszük, hogy nem múlhat anyagiakon az, hogy ez a könyv elkerüljön mindenhová, ahol szükség van rá – bolti forgalmazásban pedig két-háromszoros áron lenne kapható.

Ennek szellemében juttattuk el a könyv több ezer példányát térítésmentesen az ország iskoláiba, óvodáiba, és könyvtáraiba.

Köszönjük a könyv megjelentetéséhez nyújtott segítséget az EMMI Fogyatékosságügyi Főosztályának, és az alábbi szervezeteknek:
Arconic-Köfém Kft., Janssen-Cilag Kft., Friends of the Csertan Marton Foundation Inc., Nelson Flottalízing Kft., Globe Dental Fogászati Centrum.
Köszönjük a Graph-Art Kft.-nek, hogy eljuttatta a könyveket az iskolákba, óvodákba, és a Pannon Lapok Társaságának a könyv megjelenésekor nyújtott médiatámogatást.

Innovációs díj 2016 – laudáció
Dr. Stefanik Krisztina – Bartos Erika: Csillagbusz
AutiSpektrum Egyesület

A toleranciára, empátiára nevelés olyan törekvése a gyerekirodalomnak, amely szerencsés esetben észre sem vehető, csak megtörténik a mese varázslatával. Az érzékenyítés nehéz feladat: egyszerűen, érthetően és őszintén kell beszélni olyan problémákról, amelyek bonyolultak, nem ritkán felfoghatatlanok és sok fájdalommal járnak. Az utóbbi években egyre több kezdeményezés próbál segítséget adni a családoknak, hogy feldolgozzák a velük történteket, elfogadják, ha együtt kell élniük egy komoly betegséggel, illetve azoknak is segíteni, akik érteni szeretnék, miért más a szomszéd gyerek, miért kell több türelem az egyik osztálytárshoz, miért hiányzik valaki olyan sokat az oviból.

Az érzékenyítő könyvek egyre növekvő száma ellenére ritka az olyan gyerekkönyv, amely okosan, elegánsan és gyereknyelven képes mesélni a problémákról, valamint ehhez még minőségi kivitelezés is társul. Az AutiSpektrum Egyesület Csillagbusz című mesekönyve azonban pontosan ilyen. A szerző, dr. Stefanik Krisztina híres pszichológus, autizmus-szakértő, a Csillagbusz szövegén érződik, hogy szaktudás, tapasztalat van mögötte, mégis olyan természetességgel mesél, hogy úgy érezzük, a történet inkább szól egy kisfiúról, mint az autizmusról. És ez a valódi érzékenyítés kulcsa. Bartos Erika illusztrációi szervesen kapcsolódnak a témához, szöveghez: az egyszerű, letisztult képi világ filozófiájában és funkciójában is támogatja a Csillagbusz céljait. Az autizmussal élők számára a vizuális eszközökkel segített kommunikáció könnyebben feldolgozható, Bartos Erika ennek illusztrálását is a képekbe rejtette, mindemellett olyan járműveket rajzolt, amelyeket minden gyerek szívesen nézeget.

A Csillagbusz méltán megérdemli a Hubby Innovációs díját: nehéz feladatot vállalt, amelyet nemcsak teljesített, de követendő mintaként is szolgálhat arra, hogyan érdemes belevágni az érzékenyítés szép és nehéz műfajába.
Varga Betti

2016.11.15. Örömmel tudatjuk, hogy a könyv újra elérhető egyéni érdeklődők számára is, aki szeretne hozzájutni, kérjük írjon az auti-csop@freemail.hu címre!

Sajnos postázható könyveink elfogytak. Bízunk benne, hogy ősszel tudunk utánnyomást készíttetni, ha sikerül, azt FB oldalunkon és itt közhírré fogjuk tenni.

Egyesületünk kiadásában a 2016. évi autizmus világnapja alkalmából megjelent egy integrációt segítő könyv, mely elsősorban az 5-10 éves, integráló intézménybe jár autizmussal élő gyermekek társainak szól.

A könyvet támogatásokból eljuttatjuk az ország majd’ minden általános iskolájába, és az óvodák, könyvtárak felébe még 2016 első felében.

Kérjük, aki teheti támogassa a könyv -újbóli- megjelenését  az Egyesület számlájára ( 10104820-33448400-01003002) történő min. 1000 Ft / darab befizetéssel! Segítségét ezúton is köszönjük!

Korlátozott példányszámban lehetőség van egyéni érdeklődőknek is hozzájutni a könyvhöz önköltséges áron, amennyiben szeretne élni a lehetőséggel, kérjük írjon e-mailt az auti-csop@freemail.hu címre!

10 Comments

 • Janecskó Krisztián -

  Sajnálattal olvastam, hogy a könyv nem kerül minden óvodába és iskolába.
  Tekintve, hogy a táblagépek oktatásban való használata kezd egyre elterjedtté válni, javasolnám a könyv letölthető változatának elérhetőségét a honlapon.

  • Kedves Krisztián,

   Szó van erről a verzióról is, de még nem a közeljövőben.

   Üdvözlettel
   Brokés Judit

 • Veres Péterné -

  Tisztelt Címzett!

  Szeretnék vásárolni egy példányt a könyvből.
  Kérem e-mailben tájékoztassanak, a könyv áráról és fizetési módjáról.

  Tisztelettel:
  Veres Péterné
  4212 Hajdúszovát
  Arany János u. 5. sz.
  e-mail: veresne.marika.67@gmail.com

 • Bagyura Zsuzsa -

  Kedves Stefanik Krisztina!

  Óvodapedagógusként örömmel vettem kézbe a Csillagbusz című könyvet. Bár a történetet nagyobb gyerekek számára könnyebben követhető, a képek nézegetése, értelmezése a 3- 4 éves “gyermekeim” számára is élményt nyújt. Ő maguk fogalmazzák meg amit látnak, értenek a képekről, s kérdezgetnek is róla.
  Fontosnak tartom azonban a pontosságot. Azon a képen ahol a szelektív gyűjtők képe van sajnos hibás a gyűjtőládák színéhez kapcsolódó felirat. Ezt valamiképpen orvosolni kellene. Úgy tudom a piros színt Magyarországon nem használják.

  Üdvözlettel: Bagyura Zsuzsa

  • Kedves Bagyura Zsuzsa,

   Köszönjük szépen, hogy megosztotta velünk észrevételét. Továbbítottam Bartos Erikának, ha lehet még változtatni, az utánnyomásban már helyesen jelenik majd meg.

   Üdvözlettel
   Brokés Judit

 • Fülöp Ildikó -

  Nagyon jó a könyv, nagy hiányt pótolt számomra, integráló óvónő számára. A megfogalmazása elér az óvodáskorú gyermekhez, és szerintem sok felnőtthöz, szülőtársakhoz is. Köszönet a gyermekek által jelenleg közismert, és szeretett rajzokért, amely plusz segítség a megszerettetésben, “közel hozásban”.
  Szuper ötlet volt, és öröm látni, ezt a sikeres kezdeményezést! Remélem minden helyre eljut, ahova kell, és sok megértést segít majd! Köszönöm a könyvet! Fülöp Ildikó óvodapedagógus

 • Szőke-Polonkai Anikó -

  Tisztelt Címzett!

  Ha mód van rá, akkor szeretném ezt a könyvet megrendelni.

  Köszönettel:
  Szőke-Polonkai Anikó

  • Kedves Anikó,

   A könyv napokon belül újra elérhető lesz, honlapunkon is közzé tesszük majd. Kérjük, írjon az auti-csop@freemail.hu címre ez ügyben!

   Köszönettel
   Brokés Judit

 • Bicsérdi Borbála -

  Tisztelt Egyesület, Kedves Erika !

  Március óta nem vagyok a könyvszakmában, de tudom Erika minden könyvének mekkora sikere volt. Az Anna Peti Gergő sorozat mióta nem kapható, rengeteg csalódott gyermek arcot láttunk a könyvesboltban. A szülők is nagyon várják az új kiadásokat. A Csillagbusz-t nem tervezik könyvesbolti forgalomban megjelentetni ? Sajnos hihetetlenül nagy igény lenne rá, és ismerve az eddig megjelent könyveit, biztosan sok segítséget nyújtana a szülőknek, és sok örömet a gyerekeknek. Én mindenképpen rendelek egyet a fent megadott e-mail címen.
  További sok sikert a munkájukhoz !
  Üdvözlettel
  Bicsérdi Borbála

  • Kedves Borbála,

   Egyelőre nincs szó könyvesbolti terjesztésről.

   Üdvözlettel
   Brokés Judit

Comments are closed.